Wednesday, October 21, 2009

SukellusonnettomuusThis is the Finnish translation of the Face Split Diving Accident Video post. This is our first Finnish translation! The translator was Taavet. Welcome Finns to Robert Lindsay!

I am looking for translators to translate this post into Arabic, Hebrew, Maltese, Turkish, Greek, Romanian, Macedonian, Bulgarian, Slovenian, Hungarian, Czech, Slovak, Ukrainian, Lithuanian, Latvian, Estonian, Russian, Swedish, Danish, Luxemburgish, Faroese, Icelandic, Punjabi, Maithili, Hindi, Bengali, Marathi, Telegu, Kannada, Tamil, Malayalam, Thai, Malay, Bahasa Malay, Indonesian, Vietnamese, Japanese, Chinese, Wolof and Chichewa. Email me if you are interested.

Italian translation here (traduzione in Italiano). French translation here (en Français). Spanish translation here (en Espanol). Polish translation here (w języku polskim). Portuguese translation here (em Português). Serbo-Croatian translation here (u Srpsko-hrvatski). Korean translation here (한국). German translation here (in deutscher Sprache). Dutch translation here (in het Nederlands). Norwegian version (på norsk). Tagalog translation (isinalin sa Tagalog).

Bad reactions to the video including nausea, vomiting, dry heaves, paleness, goosebumps, shivering, shaking, spinal chills, sweating, headache, rapid heartbeat, nightmares, inability to stop thinking of the video and pain in the face, have been reported. Adverse reactions have lasted up to three days. Please exercise caution in viewing the video.


Monet videota katsoneista ovat raportoineet pahoista reaktioista, kuten pahoinvoinnista. Monet sanovat että katuvat tämän videon katsomista, joten pyydän että olisitte varovaisia, jos olette herkkiä tai traumatisoidutte helposti.

Tämä on tällä hetkellä uusimpia nopeasti leviäviä videoita. Itseasiassa video esiintyi netissä jo heinäkuun kolmannen viikon aikana, mutta alkoi levitä vasta syyskuun toisena viikkona. Yleisesti videolla ei ole ollut nimeä.

Jotkut ovat nimenneet videoa nimillä kuten Kamala Sukellusonnettomuus jne. (eng. Horrible Diving Accident, Bridge Fail, Worst Diving Accident, Horrific Diving Accident, Awesome Diving Accident, Disgusting Diving Accident, Jump Accident, Cellphone Horrific Diving Accident ja Diving Accident). Itse nimesin videon nimellä Sukellusonnettomuus sillä en keksinyt parempaa nimeä.

Tässä videossa ei itseasiassa ole "väkivaltaa", se on vain video kamalasta onnettomuudesta.

Teini, 16-vuotias poika, sukeltaa rantakadulta Beirutissa ja liukastuu juuri ennen sukellusta. Tästä johtuen poika ei pääse veteen asti, vaan osuu kalastajille tarkoitettuun betoniulokkeeseen. Hän lyö naamansa betoniin ja tippuu siitä veteen. Hetken kuluttua ympäröivä vesi on muuttunut punaiseksi verestä. Vedesse on ihmisiä ja veneitä, jotka yrittävät auttaa poikaa ja tytöt kirkuvat joka puolella.

Sitten video siirtyy sairaalaan missä poikaa tarkastelee ryhmä lääkäreitä ja sairaanhoitajia. Hänen naamansa keskeltä kulkee syvä arpi jakaen hänen naamansa kahteen osaan!

Hän on vielä elossa ja tajuissaan, hän hengittää vielä, hänen silmänsä liikkuvat. Hän on kauhuissaan. Pari kertaa lääkäri lääkäri ottaa naaman puoliskot käsiinsä ja painaa niitä yhteen muodostaakseen kokonaiset kasvot. Lääkäri todennäköisesti sanoo "Mistä aloitan?" pari keraa Libanonin arabian kielellä.

Monet juorut sanovat, että tämä video on huijausta, mutta näennäisesti se on aito. Tämä onnettomuus tapahtui Beirutissa toisena kesäkuun viikkona. Teini ja hänen veljensä leveilevät sukeltaessaan Manaran rantakadulta, joka on American Universityn sairaalan toisella puolella, Beirutin sataman rannalla.

Tämän rantakadun osan nimi on Al-Raesha ja se on ollut kuuluista sukelluskohde, vaikka poliisit ovat aina paheksuneet sitä. Itseasiassa, kuten Golden Gate Bridge, se on ollut kauan kuuluista itsemurhan ja itsemurhan yrittämisen paikka.

Manaran rantakadulta on pitkä matka mereen, yli 40 jalkaa (n. 12m). Ensimmäisessä videon osassa pojan veli hyppää onnistuneesti veteen. Hän on hyppinyt veljensä kanssa ennenkiin ja kaikki on mennyt hyvin, mutta tällä kertaa hän liukastuu ja siitä seuraa katastrofi. tämä osa kuvattiin Nokian kännykällä. Tämän osan kuvasi tyttö paikan päällä, jonka voi kuulla videossa huutamassa "Voi Luoja! Voi Luoja! Soittakaa joku siviilipuolustukseen!" Libanonin arabian kielellä.

Toisen osan videosta on kuvannut sama tyttö sairaalassa, mutta eri kännykällä, joten kuva on erillainen. Sairaalaväki puhuu Libanian arabiaa, kuten rantakadullakin olevat ihmiset. Tämä osa videosta kuvattiin kaiketi American Universityn sairaalan kirkkaasti valaistetussa ensiapupoliklinikassa joka on vain mailin päässä tapahtumapaikasta. Siksi kaikki on valoisempaa ässä videon osassa.

Ihmiset sanoo, että tuollaista video ei olla voitu kuvata ensiapupoliklinikassa, kuitenkin, kehittyvässä maailmassa on melko tavallista, että perhe, kaverit jne. ovat läsnä ensiapupoliklinikassa potilaan vieressä samalla kun tyntekijät työskentelevät heidän ympärillään. Ei ole myöskään epätavallista, että heillä on mukanaan kännykkä ja että he kuvaisivat siellä tehtäviä operaatioita. Se olisi muualla outoa, mutta arabimaailmassa se ei olisi niin erikoista.

Kuten näette, potilas on intuboitu, joka on hyvä idea. Sitten taas, hän ei ole hengityskoneessa eikä koneistoa näy missään. Lääkäri keskittyy pitämään hänen naamaansa kasassa suojellakseen hengitystietä.

Kaikki mitä kirurgit olisivat voineet tehdä oli ommella hänen erittäin syvät vammat naamassa. Vaikka monet kliniikot ovat sanoneet netissä, että kunnon lääkärit pystyisivät hoitamaan pojan kuntoon, tätä poikaa ei pystytty pelastamaan. Hänet pystyttiin vain pitämään hengissä kaksi päivää.

Beirutin kaupunki on yrittänyt estää tälläistä tapahtumasta tulevaisuudessa laittamalla sukelluskohtiin aitoja ja kaiteita, mutta nuoret silti jatkavat sukeltamista rantakadulta hyvin riskanttisissa olosuhteissa. Ennen tätä onnettomuutta on ollut lukuisia muitakin kamalia sukellusonnettomuuksia tällä alueella, kaikki niistä koskee teinipoikia ja nuoria miehiä.

Netissä on julkaistu toinen video joka oletettavasti todistaa tämän feikiksi. Siinä sanotaan että sairaalaosuus on otettu eri potilaasta, joka on epäonnistuneesti yrittänyt 9mm itsemurhaa. Sanotaan, että se video on vain laitettu ensimmäisen osion perään. 9mm ei kuitenkaan mitenkään voi aiheuttaa naamalle noin suurta tuhoa. Ja jo uudelleen mainitusti, sairaalaväki pukuu Libanonin arabiaa. Pidemmässä versiossa ensiapupoliklinikkakohtauksesta sanotaan että lääkärit keskustelevat sanoet miten poika "osui kiveen hypätessään veteen." Tätä dialogia ei olisi pistooli-itsemurhavideossa.

Tämä on kaikki tosi hämmentävää eikä hetkellä ole todisteita joka tapauksessa. Jos se on oikeasti epäonnistunut pistooli-itsemurha, miksi he puhuvat Libanonin arabiaa juuri kuten onnettomuuden aikana? Jos toinen osa on feikki, miksi he puhuvat molemmissa osissa samaa kieltä? On todennäköisempää, että joku otti toisen videon - leikkaushuoneessa, ja laittoi sen nettiin sanoen että se on epäonnistunut pistooli-itsemurha.

Mutta kunnes saamme kaiken järjesteltyä, tämä video jää mysteeriksi.

Lähteet Libanonissa ketkä olivat paikalla rantakadulla todistamassa onnettomuutta väittävät että Lebanonin kaduilla sanotaan, että toinen osuus kuvattiin sairaalassa ja se on tehty onnettomuutta jäkeenpäin. Se fakta, että sairaaloissa puhutaan Libanonin arabiaa saa aseteorian kuulostamaan kyseenalaiselta.

Lopupäivästä videon aitouden kysymys ei ole tärkeä, koska se ei ole feikki. Sukellusvideo on todellinen ja poika kuoli kaksi päivää onnettomuuden jälkeen. Sairaalamateriaali on oikeasta ihmisestä, todennäköisesti tyypistä, joka kuoli kohta videon jälkeen. Onko sillä väliä onko se sukeltava poika vaiko poika, joka yritti ampua aivonsa pellolle?

Ei, sillä ei ole väliä. Kun katsomme Hollywoodin elokuvaa, huudammeko kaikki "Feikki!"? Emme tietenkään. Pointti on että elokuva on pelottava. Tämä video on kauhistuttava, olkoot videon pätkät toisiinsa liittyviä tai ei. Ne ovat molemmattodellista aineistoa eikä sillä ole väliä onko se sama henkilö vaiko ei. Se on pelottav kuten Saw tai Hostel on peliottavia. Se on se, millä on väliä.

Videossa on jotain tosi pelottavaa, mitä en tajua.

Koko video alusta loppuun, mukaan lukien kauhistunut pilke pojan silmissä on jotain mistä ei pääse eroon.

Läpi videon mukana on outo, korni, vaikeasti tulkittava instrumentaalimusiikki joka jostain syystä vahvistaa kauhua. Amatöörimäinen hyppelehtivä kännykkäkuvaus teee videosta jollain tapaa myös pelottavan.

Olin traumatisoitu useiksi päiviksi tämän katsomisesta, ja olen katsonut paljon kamalia juttuja.

2 comments:

Anonymous said...

No jopas nyt on kauhean pelottavaa ja kamalaa.

Unknown said...

ai saatana