Friday, February 05, 2010

Chechclear (Norwegian)



This is the Norwegian translation of the famous Chechclear post, done by an excellent translator from Norway, Are Sannes.

If you are under 18, you may NOT watch this video! If you are a parent and are concerned about your kids viewing this post, please either supervise and/or restrict your children's Internet use or invest in a blocking program.

I am looking for translators to write this post up in Estonian, Polish, Bulgarian and Chinese. Email me if you are interested.

German version (in deutscher Sprache). Italian version (traduzione in italiano). French version (en Frances). Spanish translation (en Español). Korean version (한국). Portuguese translation (em Português). Finnish translation (on Suomen). Swedish translation (på svenska).

Please exercise extreme caution in viewing this video.

The US military reportedly showed this video to soldiers heading over to Iraq to warn them about what would happen if they got captured by the enemy. A number of soldiers said that they were seriously freaked out by the video. We have reports of people who have been haunted by this video for 10 years now. Watch at your own risk.


Chechclear må være den frykteligste videoen som noen gang har blitt tilgjengelig over nett. Den innholder halshoggingen av en russisk soldat under krigen i Tsjetsjenia.

Videoen har blitt veldig kontroversiell.

Tsjetsjenerne sier at mannen var en leiesoldat og at det er grunnen til at mannen ble henrettet, men det er flere versjoner av historien der han omtales som en vanlig soldat også. Derimot virker det som om han var en leiesoldat. Henrettelsen fant sted i 1996 i Tsjetsjenia. Enkelte hevder at den halshogde er Yevgeny Rodionov, 18 år.

Det sies at halsen ble kuttet over av Khattab, den berømte Saudiske jihad krigeren som sloss på Tjsetjsenia sin side helt til han ble drept da han fikk et forgiftet brev.

Dette er feil, den som egentlig henretter mannen er Salautdin Temirbulatov. Bilde her. Chechclear henrettelsen er en av de tre som ble utført den dagen av Temirbulatov. Mennene hans fanget fire leiesoldater utenfor byen Komsomolskoye den 12. april, 1996 og det finnes også en film av Temirbulatov som avhører de fire mennene. Senere skyter ham to av dem og halshogger den tredje.

Han ble arrestert den 20. mars, 2000 og ble siktet for dette og tre andre mord på russiske leiesoldater. Han ble tiltalt den 15. Februar, 2001. En av filmene som ble brukt som bevis mot ham i retten var Chechclear. Filmen ble kjøpt av Russisk media i 1999. Kanal 2 er den eneste stasjonen som har vist hele filmen. De russiske mediene viste filmen for å fremstille Tsjetsjenere som brutale kjeltringer og få støtte fra folket til den Tsjetsjenske krigen.

Temirbulatov ble funnet skylding og dømt til livsvarig fengsel. I følge rykter skal han ha blitt drept i fengsel av russisk ortodokse fanger og at de halshogde ham som hevn for de kriminelle handlingene han har begått, men dette ryktet er ikke å bekrefte.

Jeg har lagt ut videoen til nedlasting her. Jeg får e-post fra folk som sier at den er veldig vanskelig å finne. Dette er en nyere, redigert versjon som varer i 16 sekunder.

Det finnes visstnok en mye lenger, 5 minutters, uredigert versjon som er mye verre, men den er det nesten eller helt umulig å finne lenger. I den videoen banker og spotter gjerningsmennene offeret i flere minutter før de kutter av ham hodet. Nok en versjon viser Temirbulatov lene seg på offerets rygg, halshogge ham og så løfte det avkuttede hodet opp i lufta og le.