Wednesday, September 22, 2010

Chechclear (Finnish)



This is the Finnish version of the famous Chechclear post. The translator is Juliana Kullanen of Finland. She does fantastic work!

If you are under 18, you may NOT watch this video! If you are a parent and are concerned about your kids viewing this post, please either supervise and/or restrict your children's Internet use or invest in a blocking program.

I am looking for translators to write this post up in Estonian, Polish, Bulgarian and Chinese. Email me if you are interested.

Norwegian version (på norsk). German version (in deutscher Sprache). Italian version (traduzione in italiano). French version (en Frances). Korean version (한국). Spanish translation (en Español). Portuguese translation (em Português). Swedish translation (på svenska).

Please exercise extreme caution in viewing this video. It's been on the Net for quite some time, though it is said to be often hard to find nowadays.

The US military reportedly showed this video to soldiers heading over to Iraq to warn them about what would happen if they got captured by the enemy. A number of soldiers said that they were seriously freaked out by the video. We have reports of people who have been haunted by this video for 10 years now.

Watch at your own risk!


Tämä video on yksi kamalimmista, mitä koskaan on julkaistu internetissä. Kyse on venäläisen sotilaan teloituksesta Tsetsenian sodassa. Aiheesta käyty paljon väittelyitä.

Tsetsenit sanovat teloitetun olleen palkkasoturi ja siksi olisi surmattu siksi, mutta joidenkin tietojen mukaan hän olisi ollut vain tavallinen sotilas. Mistään ei ilmene, että hän olisi ollut nimenomaan palkkasotilas.

Teloitus tapahtui Tsetseniassa 1996 ja joidenkin lähteiden mukaan mestattu olisi ollut 18 vuotias Jevgeni Rodionov.

Tietojen mukaan kaulan katkaisijana olisi toiminut Khattab, kuuluisa saudi taistelija joka taisteli Tsetseniassa ennen kuin sai surmansa myrkkyä sisältäneeseen kirjeeseen.

Joka tapauksessa, todellinen tappaja on Salautdin Temirbulatov. Kuva. Komsomolskojessa, huhtikuun 12. 1996, Termibulatov miehineen suorittivat neljä teloitusta kaupungin ulkopuolella.

On olemassa video, jossa Temirbulatov kuulustelee neljää miestä, lopuksi hän ampuu heistä kaksi ja katkaisee kolmannelta kaulan.

Hänet pidätettiin maaliskuun 20. vuonna 2000 ja tuomittiin tästä, sekä kolmesta muusta Venäläisen sotilaan murhasta tai teloituksesta. Syytteen hän sai helmikuun 15. vuonna 2001.

Yksi videoista vahvisti hänet syylliseksi.

Tämä video on ostettu Venäjän medialta 1999. Kanava 2 kaksi on ainoa, jossa se on esitetty kokonaisuudessaan. Venäjän media esitti videota saadakseen tukensa Tsetsenian sodassa ja tupdakseen julki tsetseni sotilaiden brutaalit teloitukset.

Temirbulatov tuomittiin elinkautiseen vankeusrangaistukseen. On esitetty huhuja, että joukko venäläisiä ortodoksivankeja olisi surmannut hänet vankilassa kostoksi teoistaan, mutta asialle ei ole virallista vahvistusta.

Teen linkin videosta nähtäväksi tänne, koska olen saanut paljon sähköpostia ihmisiltä siitä, miten vaikea ko video on löytää netistä. Tämä on uusi, editoitu versio ja ainoastaan 16s pitkä.

Pidempää, lähes 5-minuuttista ja editoimatonta versiota on lähes mahdoton löytää enää mistään. Pidemmässä versiossa näkyy useita minuutteja uhrin kiduttamista ja nöyrryyttämistä ennen varsinaista teloitusta. Eräässä versiossa Temirbulatov polvistuu uhrin taakse,leikkaan tämän kurkun ja pään ja nauraa roikottaessaan uhrin päätä ilmassa.

No comments: