Wednesday, September 01, 2010

Russische Neo-Nazi's Video Onthoofding



This is the Dutch version of the Russian Neo-Nazi Beheading post.

I am looking for translators to translate this post into Icelandic, Danish, Swedish, Finnish, Russian, Estonian, Lithuanian, Latvian, Polish, Ukrainian, Hungarian, Slovenian, Serbo-Croatian, Macedonian, Greek, Turkish, Hebrew, Arabic, Thai, Bahasa Indonesia, Chinese, Japanese and Mongolian. Email me if you are interested.

Dit bericht is al vertaald in het Italians (traduzione in italiano), Frans (en Frances), Bulgaars (Българска версия), Spaans (en Espanol), Roemeens (Versiunea română), Portugees (em Portugues) en Koreaans (한국). German translation (in deutscher Sprache). Norwegian version (på norsk).


Als je minderjarig bent, mag je deze video NIET zien. Bent u een ouder en bang dat uw kinderen dit zien, hou dan aub toezicht op het internetgebruik van uw kinderen of schaf een filterprogramma aan.

Sommigen die deze video gezien hebben, hebben daarop onaangenaam reacties vertoond.

Die zijn:

Overgeven, verlies van eetlust, woede, droefheid, misselijkheid, maagpijn, nachtmerries, zelfmoordgedachten, vrees, trillen en beven, hartkloppingen, duizelingen, koude rillingen, hoofdpijn, snelle ademhaling, bewegingsmoeilijkheid, rugrillingen, anorexie en gewichtsverlies, flashbacks, slapeloosheid, huilbuien, tegelijk huilen en lachen, pleinvrees, angst, depressies, bewusteloosheid, onwillekeurig urineren en dwangmatig denken aan deze video.

Andere reacties waren meer geestelijk. Sommigen vreesden dat het zien van deze video hun ziel blijvend gehavend had. Het vaakst zei men dat ze deze video voor de rest van hun leven niet zouden kunnen vergeten. Iemand zei dat hij na deze video nooit meer de oude zou worden. Iemand anders zei dat hij levenslang bevreesd zou blijven. Weer anderen zeiden dat ze blijvend letsel opgelopen hadden.

Onaangename reacties duren gewoonlijk enkele uren, maar sommigen langer dan een dag. Sommige reacties, zoals angst, depressies of beide, duurden wel een dag, soms een week en zelden maandenlang.

Eén persoon moest als gevolg van deze video naar het ziekenhuis. Iemand die deze video op kantoor zag, raakte zo overstuur dat hij naar buiten ging om een sigaret op te steken. Hij trilde zo erg dat hij nauwelijks kon roken. Toen viel hij flauw en viel met z'n hoof op het trottoir neer, waardoor hij enkele tanden verloor. Als je gauw flauwvalt, kijk niet naar deze video.

Als je denkt dat je ook een van die reacties kunt hebben, overweeg dan goed of je deze video wel wilt zien.

Deze vreselijke video schijnt een reactie van Russische nazi's te zijn op enkele vreselijke video's die Tsjetsjeense opstandelingen onlangs gemaakt hebben en waarin ze Russische soldaten onthoofden.

Er is pas nieuwe informatie verschenen die de echtheid van deze video bevestigt. Kistaman Odamanov, een Dagestaanse, heeft de video gezien en de onthoofde man als haar 23-jarige broer Shamil Odamanov geïdentificeerd. Bovendien, de rest van Shamils familie en veel van z'n bekenden in z'n dorp hebben hem in de video herkend.

Shamil verhuisde in 2005 naar Moskau om werk en een vrouw te zoeken. Hij verdween spoorloos medio april 2007. Dit betekent dat hij ergens 3 maanden levend vastgehouden werd voordat hij medio augustus vermoord werd.

Kistaman herkende Shamil aan z'n gezicht en de kleren die hij droeg. De Russische justitie heeft ontdekt waar de eerste beelden van de video gemaakt werden, maar ze weten nog niet waar de terechtstelling plaatsvond. Evenmin hebben ze lijken, bloed of ander bewiismateriaal gevonden.

Niettemin, justitie beschouwt dit geval nu als een moord. De Duitse justitie bemoeit zich ook met de zaak wegens mogelijke betrokkenheid van Duitse neonazi's. De Tajiek in de video, die doodgeschoten schijnt te zijn, is nog niet geïdentificeerd.

Veel meer over dit geval en bewijzen van de echtheid van deze video kunt u op deze blog vinden.

Velen hebben naar de naam van het liedje in de video gevraagd. Het liedje is "Rus", van de Russische volksheidense band Arkona. Je kunt een video van die band op deze blog vinden.

U hebt een broadband nodig om de video goed te zien.

Dit is de Russische neonazi onthoofdingsvideo die in begin augustus 2007 op het Russische internet furore maakte en bezoekrecords brak. De video draagt de titel De Terechtstelling van een Tajiek en een Dagestaan. Het is een video van Russische neonazi's die twee "zwarte" mannen terechtstellen, dwz twee blanken, de ene uit Gagestaan en de andere uit Tajikistan.

Voor een discussie over de vraag of redelijke mensen Dagestanen en Tajieken als blanken kunnen beschouwen, zie m'n bespreking van dit onderwerp hier.

De video heeft voor een korte tijd na z'n verschijning heftige discussies veroorzaakt. Een groep die of zich Nationaal-Socialistische Blanke Macht of Nationaal-Socialisten van Rus noemt heeft de verantwoordelijkheid voor de video opgeëist, maar de regering heeft nog nooit van beide groepen gehoord.

Rus is de naam van de oude Vikingstaat rond Kiev. Dat was de eerste Russische staat, en de naam Rus word door nationalisten vaak in plaats van Rusland gebruikt.

Een soortgelijke neonazi groep, de Russische Nationalistische Partij, kan op Youtube gezien worden, hier en hier. Die video heeft in ieder geval prachtige muziek.

Deze video is goed gemaakt, met veel goede heavy metal muziek op de achtergrond. Hij werd in begin augustus 2007 gemaakt, kort voordat hij op de internet geplaatst werd.

De video werd aanvankelijk op de Russische afdeling van de website Live Journal geplaatst door een zekere vik23. Volgens Westerse berichten werd hij voor het eerst geplaats door een "anti-zigeuner", maar dat was iemand die hem doorstuurde. Daarna verscheen hij op veel Russischtalige neonazi websites.

Hij werd snel van de meeste sites verwijderd, en de site van de
Nationaal-Socialistische Blanke Macht (de naam van de groep die de moord gepleegd heeft) werd heel druk bezocht.

De video begint met een nazi vlag en het geknetter van een mitrailleur, dan een roep in het Russisch "Ere aan Rus". Dan toont hij een Russisch stadje in het veld. Daarna een meer omrignd door een bos.

De camera wordt op het bos gericht en hij laat twee mannen zien die gekneveld en vastgebonden op de grond liggen.

Klik om uit te vergroten. Hier is een beeld van de mannen die gekneveld en
vastgebonden in het bos liggen voordat ze terechtgesteld worden. De man links werd onthoofd en de ongeïdentificeerde man rechts is waarschijnlijk in z'n hoofd geschoten.

Eén man is kennelijk doodsbang. Daarna komt een beeld van de twee geschrokken mannen die spontaan in het Russisch met een zwaar accent door hun prop zeggen: "Russische NationaaL-Socialisten hebben ons gearresteerd" terwijl ze vastgebonden in het bos geknield liggen. Op de achtergrond is een nazi vlag te zien.

De video toont dan een erg onhandige beul, een gemaskerde man in gevechtstenu, die één van gevangenen van achteren grijpt terwijl hij "Ere aan Rus"roept. Dan begint hij het hoofd van de arme stakker af te zagen maar levert prutswerk.

De arme stakker krijst eerst wat. De onbekwame beul doet er te lang over de man z'n hoofd af te zagen, 90 seconden!

Het is niet zeker of het geknor en gehijg dat men tijdens het afzagen van het hoofd hoort van het slachtoffer of van de beul afkomstig is. Sommigen zeggen van de beul omdat hij zich ergert over het langzame zagen. Anderen menen dat het het slachtoffer is die zich in z'n eigen bloed verslikt. Ik kan er niet over oordelen.

Ten slotte hakt hij het hoofd van de arme drommel af en probeert het hoofd op het onthoofde lichaam te zetten, maar het hoofd rolt er iedere keer af. Hij kan een voorbeeld nemen aan Al Kaida, die er heel goed in slaagde het afgehakte hoofd van de helikopteringenieur Paul Johnson op z'n onthoofde lichaam te houden.

Dan krijgen we de andere vastgebonden en geknevelde gevangene te zien. Opnieuw klinkt de roep "Ere aan Rus", en daarna wordt hij snel koudgemaakt door een schot in het hoofd van achteren, waarop hij in een pas gedolven graf rolt. Dan toont de video twee van top tot teen bedekte nazi rotzakken die voor een nazi vlag de nazi groet brengen.

Klik om uit te vergroten. Het laatste beeld van de video, waarin het nazi gespuis de nazi groet brengt op het laatste beeld in het bos. Ik moet zeggen dat die kerels slim zijn door zich helemaal te bedekken. Daardoor wordt het veel moeilijker hen te identificeren.

Anvankelijk was de Russische justitie niet zeker of deze video echt was. Eerst dachten ze van niet, maar onlangs is de echtheid ervan bewezen, en nu beschouwt de Russische justitie de video als een bewijsstuk in een moordzaak.

Eén man is gearresteerd wegens verspreiding van deze video. Meer over hem kunt u hier zien.

Sommigen vragen zich af hoe een Rus ooit een nazi kan zijn gezien het feit dat de nazi's de Sovjet-Unie binnengevallen zijn, een daad die leidde tot de dood van 27 miljoen sovjetburgers, 4,5 keer zoveel als in Holocaust© omgekomen zijn en waaraan we dag en nacht herinnerd worden.

Om te begrijpen hoe een Rus een nazi zijn kan, moeten we het wezen van het 20ste-eeuwse conflict tusen de nazi's en de communisten begrijpen, een geschiedenis die verdoezeld is omdat niemand zo fel tegen de nazi's gevochten heeft als de communisten en dit feit hen in een gunstig licht stelt.

Leer de geschiedenis van de 20ste eeuw van een echte historicus en niet van één van de vele hedendaagse broodschrijvers, en dan zul je zien hoe de nazi's en communisten elkaar hartgrondig haatten.

Die 27 miljoen sovjetburgers zijn niet in de Tweede Wereldoorlog omgekomen omdat de URRS zo dol was op de nazi's dat ze hun 27 miljoen van hun zonen en dochters schonken. Hetzelfde deed zich in de rest van Europa voor. Iedere keer dat nazi's en communisten tegenover elkaar stonden op het slagveld, kwamen er stapels lijken en de wreedheden aan beide kanten waren niet te tellen. Dit was geen liefdesruzie.

De dwaze, krankzinnige invasie van Rusland door de nazi's was genocidaal in z'n bedoeling en praktijk, vooral ten aanzien van de Slaven, die Hitler als Untermenschen beschouwde.

Ze werden als een inferieur ras gezien, een zwak slavenras dat niet in staat was zichzelf te verdedigen. Vooral Hitler dacht in z'n manisch anti-semitisme dat de Russische Slaven zich door de Joen hadden laten knechten. Hij bedoelde de Joodse Blsjevisten die volgens hem de URRS bestuurden.

Omdat het toch maar communisten waren die het slachtoffer waren van de genocidale invasie van de URRS door de nazi's, is deze gebeurtenis grotendeels in westerse geschiedenisboeken verzwegen. Als Stalin het verloren had, dan zouden tientallen miljoenen meer mensen omgekomen zijn in de URRS en elders. Het nazisme zou meer succes gehad hebben en de hele wereld bedreigd en misschien ook veroverd hebben.

Het plan van de nazi's was duidelijk en ze hebben het opgeschreven. De Slaven waren inferieur en moesten door Duitsers vervangen worden door honger, moord, slavernij en deportatie, en het ontvolkte land moest als levensruimte voor de Duitsers dienen.

2,6 miljoen Polen zijn in de oorlog omgekomen (van wie slechts de helft joden waren). In Wit-Rusland was 25% van de bevolking dood aan het einde van de oorlog. In Rusland waren het 27 miljoen, 15% van de bevolking. Voor de nazi's waren het maar Slaven.

De dolle zuiveringen van Stalin in de jaren 30 waren tot op zekere hoogte pogingen om het opkomende nazi gevaar af te wenden door de liquidatie van de aanhangers van Trotski en Boekarin die openlijk met de nazi's sympathiseerden en hoopten op een aanval op de URRS, hoe ongelooflijk het ook klinkt.

De zuiveringen van Stalin moeten dus gezien worden binnen een context van het groeiende nazi gevaar. Toch waren de meeste slachtoffers van de zuiveringen onschuldig.

Het is te betwijfelen dat we zonder Stalin Duitsland hadden kunnen verslaan. Bijvoorbeeld, 89% van de Duitse verliezen in de oorlog waren aan het Oostfront.

Stalins aanvankelijk aftochten waren heel verstandig.

Achter de Russische linies, in het bezette Letland, Litauen, Estland, de Oekraïne en Wit-Rusland waren er heel wat die de nazi's steunden. Ze deden graag mee aan het vermoorden van Joden en communisten en vochten met de nazibeesten mee. Hele sovjeteenheden liepen naar de Duitsers over, vooral bij het beleg van Stalingrad, waar 50.000 sovjetvrijwilligers naast de Duitsers vochten.

Het bestaan van het land en veel van z'n inwoners stond op het spel. Dit was geen tijd voor gepraat over mensenrechten. Voor overlopers was er standrecht, net als voor collaborateurs in andere landen. Terwijl het Rode Leger de nazi misdadigers terugdrong, kregen veel verraders en collaborateurs een kogel in het hoofd. Jammer over mensenrechten zoveel u wilt. Dit was oorlog, een oorlog op leven en dood.

Nooit had had het sovjetvolk het bewind met meer hartstoch en in groter getallen gesteund dan in de oorlog.

Het idee dat Stalin tijdens de oorlog een antiSemiet was ( dat meestal door paranoïde Joden en fanatike anti-communisten verspreid wordt) is totaal weerlegd. Zoals een sovjetschrijver toen zei: "Je bent of een anti-nazi of een anti-Semiet". Dat waren de alternatieven.

Toen het Rode Leger in het begin van de oorlog in oostelijk Polen kwam, werd het uitbundig door de Poolse Joden toegejuicht, een daad die de Poolse nationalisten hun altijd kwalijk genomen hebben. Maar die Joden waren niet dom. Ze kenden hun vijand, en hij was niet Stalin. Hij had een kleine snor, liep stram en had een uitgestrekte arm. De URRS was de potentiële redder van de Joden, en dat wisten ze.

Iedere ontwikkelde Jood weet tegenwordig hoeveel hij aan Napoleon verschuldigd is. Jammer dat ze niet zo over Stalin denken.

Misschien heeft Stalin alle nog levende Joden van de nazi's gered.

Misschien heeft Stalin de hele wereld van de nazi's gered.

Terug naar de Russische neonazi's. Na de val van het communisme kwam de Russische neonazi beweging tot volle bloei. De economie kelderde en het zoeken naar zondebokken begon.

De oorlog in Tsjetsjenië maakte het nog erger, en de wreedheden van de Tsjetsjenen waren waarschijnlijk de oorzaak van dit incident. Ze hebben enige Russen onthoofd voor of zonder camera's. En islamitische terreuraanslagen in Rusland gaan door.

"Zwarten", dwz mensen uit de Kaukasus, worden overal in Rusland gehaat, en ze worden vaak vermoord. Onlangs waren er ook aanslagen op Afrikaanse zwarten, Asiaten en hybriden. De autoriteiten doen er weing aan omdat ze dezelfde mentaliteit hebben.

Neonazi racisme komt in Rusland zoveel voor dat Amerikanen het moeilijk kunnen begrijpen. Voor augustus 2007, ten tijde van deze video, waren er in Rusland 50 racistische moorden op Caucasianen, mensen uit Centraal Asië, anti-fascisten en buitenlanders, 25% meer dan verleden jaar, toen het cijfer ook al hoog was.

Kun je je zo'n grote nazi beweging en de daaruit voortvloeiende misdaden in Amerika voorstellen.

De Russische fascisten zijn de stoottroepen van Vladimir Poetin, wat het idee logenstraft dat hij een soort neocommunist is en bewijst dat hij een soort Rusische fascist is, zoals wij linksen al lang vermoedden.

Samen met de video werd een manifest verspreid waarin opgeroepen werd tot de verdrijving van alle "Asiaten" en "zwarten" (mensen uit de Kaukasus) uit Rusland en ook, vreemd genoeg, tot de onafhankelikheid van de Russische deelrepublieken in de Kaukasus, zoals Ingusjetië, Dagestan; Tsjetsjenië, Noord-Ossetië, Tsjerko-Kabardino, enzovoort. Hier is de volledig text van het manifest (afkomstig van de Tsjetsjeense rebellen in Kavkaz Centrum).

Stellingname van de Nationaal-Socialistische Partij van Rus


We zijn leden van een gewapende vleugel van de Partij



1. Tegelijk met deze video werd ook een manifest verspreid waarin opgeroepen werd tot de verdrijving van alle Asiaten en zwarten uit Rusland en ook, vreemd genoeg, tot de onafhankelijkheid van alle Russische republieken in de Kaukasus.

2. Wij beschouwen de verdrijving van Caucasianen en Asiaten uit Russisch grondgebied als een noodzaak.

3. We beschouwen het als noodzakelijk dat aan alle republieken in de Kaukasus onafhankelijkheid verleend wordt.

4. We eisen de vrijlating van alle nationaal-socialisten uit Russische gevangenissen en een einde aan de vervolging van Maksim Martsinevich.

5. We eisen dat president poetin (in het manifest werd de naam zonder hoofdletter geschreven) aftreed en alle macht aan de nationaal-socialistische regering overdraagt, die door Dmitry Germanovich Rumyantsev geleid moet worden, de leider van de Nationaal-Socialistische Beweging van Rusland.

6. We erkennen het politieke leiderschap van de Nationaal-Socialistische Beweging. Wij zijn de gewapende vleugel die onafhankelijk optreedt.

7. We zullen doorvechten totdat de macht aan de natinaal-socialistische regering overgedragen wordt.
Martsinevich is het hoofd van een groep die Format 18 heet. Hij zit sinds juli in de gevangenis wegens aanzetting tot ethnische haat en dreiging met geweld.

Neonazi geweld is uit de hand gelopen in Rusland. Het is ook erg in Polen, het VK, Tsjechië, Slavakije, Duitsland en Hongarije. Naar verhouding van de bevolking is er veel meer neonazi geweld in die landen dan in de VS.

Toenemend neonazi geweld is een bedreiging voor delen van Europa.

No comments: