Sunday, December 05, 2010

Video Al Qaede Obaranje Američkih Chinook Helikoptera u Karmu, Irak



I am looking for translators to translate this post into German and Bulgarian. Email me if you are interested.

Spanish translation (en Español).

This is the Serbo-Croatian version of the
Video of Al Qaeda Shooting Down a US Chinook Helicopter in Karma, Iraq post. I am very happy with this first S-C translation in a very long time. Hopefully there will be more!

Ovdje je video od iračke Al Qaede razočaranost što je izvorno naširoko izvijestili da se helikopter Chinook SAD, ali je zapravo CH-46 Sea Knight helikoptera (usko povezane sjeckalica) u Karma 7. veljače, prije tri dana. Sedam vojnika poginulo je kada je helikopter bio oboren.

Sea Knight, kao što su CH-47 Chinook, koristi se uglavnom za prijevoz vojnika, žrtava i isporuke do i od bojištu. Zadnji put je bila proizvedena u 1971, ali je još uvijek široko korišten od strane američkih marinaca. CH-46 je zapravo prvi Chinook proizveden za vojsku, ali vojska ga je odbacio kao premalen. Marines je odlučio da je sasvim u redu. Nakon što je 1962, to je bio preimenovan u moru Knight.

Od 1971, Sea Knight je kroz niz nadogradnji. Crteži uspoređujući Chinook i Sea Knight su ovdje. Pentagon je odbio reći što oboren helikopterom implicira da mehaničkih problema uzeo ptica dolje. Ako tražite usko na video, oko 1:16 vidjet ćete ono što se čini SAM projektil leti i udaranje helikopterom. Ne mislim da je to mehanički kvar.

To je posebno creepy gledati umiranje helikopter mlatilice za minutu ili tako da u zraku prije nego pad. Jedan tresu zamisliti kako posada mislio da je jedan u posljednjoj minuti svog života ... Karma je sjeverozapadno od Bagdada i malo načina sjeveroistočno od Fallujah. Kad čujete "Karma", samo mislim Fallujah. To je ljepušan velik dio isti način razmišljanja, stanovništvo, teren, itd.

Karma je užasno nestabilan za mnogo mjeseci sada. Čuli smo izvještaje marinaca 1-2 godine sa sjedištem u tom gradu usred primitivnim uvjetima težak to stabilizirati. Izvješća ukazuju da je ovo jedan od najtoplijeg područja u svim Iraku, s neprijateljski stanovnika, nepouzdan iračke vojske s ugrađenim marinaca (irački vojnici su imali čudan običaj kreće na periferiji baze neposredno prije pobunjeničkim raketne napade.

Marines bavila kontinuirano ivičnjak bomba, raketni, malter, malog oružja i RPG napada gotovo. nijedna od lokalnog stanovništva može biti pouzdana.

No comments: