Monday, December 13, 2010

Ukrainsk flyshow-tragedie



I am looking for translators to translate this post into German, Polish, Romanian, Russian and Tagalog. Email me if you are interested.

Spanish translation (en Español ). Italian translation (traduzione in Italiano). French translation (en Français).

This is the Norwegian translation of the
Ukraine Air Show Disaster 2002 post.

Denne videoen er utrolig! Det viser dette opptaket av den ukrainske flyshow-tragedien i 2002 der 82 mennesker ble drept og over 100 andre ble skadd i den verste flyshowkatastrofen på jorda hittill. En stor folkemengde var samlet i Sknyliv (Скнилів) Lufthavn nær Lviv, Ukraina den 27. juli 2002 for å se det ukrainske luftforsvaret vise frem forskjellige flytriks og akrobatikk.

En Sukhoi SU-27, en av verdens mest avanserte fly, gjorde akrobatikk da en fatal manøver begynte. De foretok en rullende manøver på en nedadgående bane mens de fløy for lavt og nærme bakken.

De forsøkte å fly oppover en siste gang da flyet begynte å stupe mot bakken. Så slutt falt den venstre vingen og flyet traff deretter bakken. På dette tidspunktet tok pilotene, som begge var gode piloter, å skjøt seg ut fra flyet. Begge slapp unna med mindre skader.

Det nå førerløse flyet flatet ut og skle langs bakken mot en gruppe av stasjonære fly. Det slo tuppen av et transportfly før det braste inn i mengden av tilskuere og eksploderte.

Du kan se flyet når det går mot et krasj, kameraet går vaklende, så hører du kræsjet sammen med skrikene fra mengden. Kameramannen fortsetter mot kaotiske scener, og vi ser to av pilotene roter seg ut av sine fallskjermer.

Så filmes det mot vraket, og man begynner å se skadde og døde mennesker komme til syne mens kameramannen febrilsk fortsetter gjennom. Kameramannen fortsetter å filme masse rot, og vi ser politi, soldater og sivile som kjører inn og ut av området. Noen stopper for å hjelpe de skadde og for å sjekke om de fortsatt er i live.

En rekke mennesker synes å ha blitt drept umiddelbart. Vi ser også hva som ser ut til å være en lemlestet overkropp av døde ofre, og det ser ut som kroppsdeler, ofte lemmer eller biter av organer. Det er vanskelig å få frem detaljene, men det er nesten det beste.

Han fortsetter å filme rundt i ca fem minutter, og verken politiet eller soldatene prøver å stoppe ham. På slutten av videoen ser vi at flyet krasjet igjen.

Et alle-tiders klassisk opptak. I lang tid var denne videoen veldig vanskelig å finne, men det ser ut til at den har blitt mer tilgjengelig nå.

No comments: