Saturday, October 23, 2010

Menselijke Beesten: Bloedbad in een Russisch Bos



Persons under the age of 18 may NOT view this video! Parents, invest in a blocking program if you don't want your kids to see this stuff. Serious reactions, including fainting and seizures, have occurred from watching this video (see below). Watch at your own risk!

This is the Dutch translation of
Human Beasts: Massacre in a Russian Forest.

I am looking for translators to translate this post into German, Danish, Swedish, Finnish, Estonian, Lithuanian, Slovenian, Serbo-Croatian, Czech, Bulgarian, Turkish, Maltese, Arabic, Telegu, Thai, Indonesian and Tagalog. Email me if you are interested.

This post has been translated to other languages. Italian translation here (traduzione in Italiano). French translation here (en Français). Spanish translation here (en Espanol). Polish translation here (w języku polskim). Hungarian translation here (Magyar). Portuguese translation here (em Português). Norwegian translation here (på norsk).

Serious reactions have been reported, including fainting and seizures. One person had a seizure after watching the video. They probably already had epilepsy. Serious reactions are potentially harmful. Fainting and seizures can result in injury or worse. If you think you are going to have a serious reaction, do not watch this video.

If you think you are going to have a bad reaction, please think twice about whether you really want to watch this video.


Deze video is voor het eerst op 3 december 2008 eventjes op TheNYC.com verschenen, waarschijnlijk door een lek, maar werd daarna snel weggehaald. Na 4 december is hij weer te zien.

De meeste informatie over dit geval op het internet is in het Russisch, maar er is ook een beetje in 't Engels. Drie jonge Russen uit Dnepropetrovskwent in de Oekraïne, alle drie 19, zijn een maandlang moordend rondgetrokken in de zomer van 2007.

De drie, Igor Suprunyuck, Viktor Sayenko en Alexander Hanzha, staan bekend als de dollemannen van Dnepropetrovsky. Als oefening begonnen ze met het doden van katten en honden, zoals psychopaten vaak doen, maar toen schakelden ze over op mensen. Ze maakten katjes dood door ze aan een kruis te nagelen en daarna te beschieten. Ze plakten de monden van de katjes dicht om hun gekrijs te dempen. Een van de woestelingen scheen een Russische neo-nazi te zijn. Hij had neo-nazi lectuur in z'n kamer en op z'n mobieltje.

In een maand tijd vermoordden ze 21 mensen, jong en oud, mannen en vrouwen, kinderen en volwassenen. Ze achtervolgden de slachtoffers of boden hun een lift aan terwijl ze op straat liepen. Ze gingen niet selectief te werk, maar kozen gewoon mensen die waarschijnlijk niet konden terugvechten. Ze kwamen allemaal uit welgestelde families.

Ze vermoordden een zwangere vrouw, sneden haar reeds dode fetus eruit, en legden die bij het huis van de moeder van de vermoordde vrouw. Ze vermoordden ook een 14-jarige jongen die ging vissen met een vriend. (De vriend wist te ontkomen).

Een keer maakten die idioten een film van de brute moord op een man. Het was een 48-jarige man die pas van keelkanker genezen was en weer leerde te praten, een vader en grootvader, een getrouwde man met 2 kinderen en een kleinkind, die voor z'n zieke moeder zorgde en mensen in z'n dorp hielp, een goede man.

Hij woonde in het dorp Taromskoye. Hij verveelde zich omdat hij niet kon werken en hield zich daarom bezig door klusjes en karweitjes voor z'n dorpsgenoten op te knappen. Hij deed wat bouwwerk, repareerde auto's, weefde manden en kookte voor z'n familie.

Op de dag van z'n moord, 12 juli 2007, ging hij op een motor van huis om z'n kleinzoon te bezoeken, maar hij kwam nooit aan. Ik zal uit respect z'n naam niet noemen, maar door te zoeken kun je die vinden.

Hij werd met een hamer en schroevensleutel gedood, lang gemarteld en ten slotte afgemaakt. Hij lag een poos in doodsstrijd terwijl ze hem langzaam vermoordden.

Ze lachten en vermaakten zich tijdens de moord, hadden veel plezier. Een van de moordenaars had een videocamera en nam het hele gruwelijke voorval op.

Nadat het voorbij was, wasten ze het bloed van hun handen met rioolwater. Ze verfilmden twee van de moorden als aandenken voor hun oude dag

Hoewel die video hoe dan ook op het internet uitlekte, werd ook een andere video tijdens het proces vertoond, die de moordenaars ook gemaakt hadden. Daarop is de opengereten zwangere vrouw te zien. Gelukkig is die niet op het internet uitgelekt. Er is nog een video van 40 minuten, maar die is niet vrijgegeven en de inhoud ervan is niet bekend.

Het derde lid van het trio, Hanzha, nam slechts deel aan gewapende
roofovervallen in het begin en weigerde aan het doden van dieren mee te doen uit vrees voor bloed, dus kreeg hij angst en verliet de groep. Sayenko en Suprunyuck begonnen toen met hun serie moorden. Ze woonden ook de begrafenissen van hun slachtoffers bij en maakten daar foto's.

Rechercheurs moesten naar de begrafenissen van moordslachtoffers gaan. Dan zouden ze heel wat moordenaars kunnen vangen.

Op een gegeven ogenblik werden ze gearresteerd. De video werd in beslag genomen en in het proces gebruikt als bewijs tegen de drie. Op 11 februari 2009 kreeg Hanzha 9 jaar en Sayenko en Suprunyuck kregen allebei levenslang. Op een recente foto uit de gevangenis zijn de drie mannen te zien. Een van hen ziet er als een monster uit. Wat een angstwekkende vent.

Kijk hier naar een video van het proces.

Het is een video van hun proces die door de Oekraïense TV uitgezonden is. Je kunt foto's van de drie tijdens het proces zien, plus foto's die ze gemaakt en verzameld hebben.

Er zijn foto's van honden die ze doodgemaakt hebben, ook één van een
opgehangen hond. Er zijn foto's van hen bij de begrafenissen en naast de graven van hun slachtoffers.

Ze zijn vaak te zien terwijl ze hun slachtoffers de vinger geven. Ze sluipen een kamer binnen waar het lijk van een slachtoffer ligt en dan geven ze het lijk de vinger. Ze geven de vinger aan een met bloemen bedekte grafsteen. Ze maken een foto van een lijk in een kist die in het graf neergelaten wordt en geven de kist dan de vinger.

Wat een gekken! Lieve Heer, die kerels waren echt verdorven.

Die debielen waren zo dom dat ze niet eens hun gezichten bedekten in de video van de moord. Dommer kan het niet! Ondanks het documentair bewijs van hun schuld, weigeren de ouders van de beklaagden te geloven dat hun kinderen moordenaars zijn en zeggen ze dat de bekentenissen afgedwongen zijn.

Hier is een vertaling van de gesprekken in het Oekraïens in de video:
"Wacht even, wacht even. Wees niet zo slordig, verrek!" Betekent waarschijnlijk: wees voorzichtig met al dat bloed.

Gelach

"Wacht even, wacht even, wacht even, sla hem niet, sla hem niet. Kijk naar hem." De rest van de zin is onduidelijk, maar hij zegt waarschijnlijk dat de andere vent voor bloed moet oppassen terwijl hij probeert een close-up te krijgen.

Het geluid erna is ook onduidelijk.

Na het steken met de schroevendraaier.

"Wat? Met wat?" antwoordt de cameraman aan de jongen die het slachtoffer steekt.

"Wat, leeft hij nog?" vraagt de vent die het slachtoffer steekt.

"Hij beweegt z'n armen nog nadat ik z'n darmen heb doorgestoken," zegt de cameraman gedempt.

"Hij heeft een rotdag" zegt de stekende vent nadat hij op z'n buik getrapt heeft.

Meer gedempt gepraat terwijl hij hem met de schroevendraaier in het oog begint te steken.

"Kom snel hierheen. Maak hem nu dood."

"Wat?" vraagt de steker

"Maak hem nu af."

"Ik heb de hamer al teruggelegd. Hij is al dood."

"Ik heb z'n oog uitgestoken en hij is nog steeds niet dood." zegt de
cameraman.

"Pak het mes," zegt de cameraman verder.

*Begint hem te ranselen, houdt dan op en zegt iets onduidelijks.*

"Meer, meer". De cameraman zegt tegen de andere vent dat hij hem moet blijven ranselen totdat hij doodgaat.

"Wacht even, wacht even."

*Ze beginnen naar de auto terug te lopen.*

Meer gedempt gepraat van de blonde moordenaar.

"Was je handen," zegt de cameraman en beveelt de andere de hamer met een wasmiddel te besproeien.

"Ik hou het vast."

*Gedempt gepraat van de vent die de hamer wast.*

*Meer gedempt gepraat van de vent die z'n gezicht wast en van de auto terugloopt.*

"Ik heb de schroevendraaier in z'n hersens gestoken." zegt de cameraman.

*Gedempt gepraat van de vent die z'n handen wast.*

"Ik raakte z'n neus door z'n oog," of zoiets.

"Ik begrijp niet hoe hij nog leefde? Ik voelde z'n brein," zegt de cameraman.

"Ik hield de schroevendraaier zo beet *onduidelijk*"

Voordat de video eindigt, zegt de blonde vent: "Mooi, laten we een foto maken."
In Italië was er onangs een soortgelijk geval. Vier jonge mannen vielen een 44-jarige dakloze aan, Andrea Severi, en staken hem in brand. Hij had brandwonden aan de helft van z'n lichaam, maar overleefde het. Hij ligt nu in een ernstige toestand in een ziekenhuis in Padova.

Het waren 18-jarige, Mussolini-achtige Italiaanse fascisten uit goede gezinnen. Gewoon vier rijke jongens die zich verveelden en niets anders te doen hadden dan een dakloze voor de lol in brand te steken.

Enkele dagen geleden werden ze veroordeeld. Het verhaal is overal in de Italiaanse media en op linkse anti-fascistische websites, maar alles is in het Italiaans.

Dat soort fascisme is nog steeds populair in Italië, het neo-nazisme wat minder.

Er is een misvatting over het Mussolinisme voorzover het niet als racistisch of anti-Semitisch beschouwd wordt, maar m'n Italiaanse vrienden vertellen me dat fascisten fascisten zijn. Ze zeggen dat Mussolini een racist, een anti-Semiet en anti-Slavisch was. Hij onderdrukte ook iedereen die niet de standaardtaal sprak. Dat "onder hem kwamen de treinen op tijd aan" moet in twijfel getrokken worden.

In Noord-Italië zijn de fascisten heel populair, maar het ant-Semitisme schijnt geweken te zijn. 2008 is niet de jaren 30. Daar zijn ze in hoofdzaak anti-Slavisch. Het belangrijke is de haat, de fascistische haat. Dat hebben alle fascisten in zich. Fascistische vaders brengen die haat aan hun zoons bij en koesteren het als een jonge plant.

Het Italiaanse fascisme begon als sociaal nationalisme, maar nu komt het vaak onder de rijken voor. De middenklasse in Italië neigde vroeger meer naar het centrisme en het politieke Katholicisme (Christelijke democratie), maar nu stemmen ze op de halve fascist Berlusconi.

Er dient op gewezen te worden dat er in Italië racisten zijn die geen fascisten zijn. De Lega Nord, de Noordelijke autonomisten, zijn racistisch jegens Zuid-Italianen, maar het zijn geen fascisten. Fascisten zijn Italiaanse ultra-nationalisten. Bij hen staat de Italiaanse staat centraal.

Er zijn neo-nazi's in Italië, maar die zijn lang niet zo talrijk als de
Mussolini-fascisten. Er zijn er veel in Midden-Italië, in Lazio (waar Rome
en het Vaticaan liggen). Er zijn er heel wat in Verona, Vicenza en in Padova, in het nordoostelijke Veneto. Ook in Trieste. Er zijn praktisch geen nazi's in Zuid-Italië.

Het beroemde geval van Leopold en Loeb in Chicago in 1924, en de beroemde film Compulsion (1959), met Orson Welles en Dean Stockwell in de hoofdrollen (geweldige film), die erop volgde, was een een beroemd soortgelijk geval in Amerika.

Compulsion was gebaseerd op een roman van Meyer Levin in 1956. Meyer Levin werd later beroemd omdat hij als een van de eersten de mogelijkheid van het tragische dagboek van Anne Frank onderkende. Hij was ervan overtuigd dat hij eigendomsrechten op het dagboek had en raakte verwikkeld in een 30 jaar lang geding tegen degenen die een toneelstuk van het dagboek opvoerden terwijl zijn stuk afgewezen werd.

Dat boek wordt als de eerste niet-fictieve roman beschouwd en is maatgevend voor een stijl die later door Truman Capote In Koelen Bloede populair geworden is. Ik heb de roman van Capote nooit gelezen, maar het moet een van de besten zijn.

Hitchcocks film Rope (1948) is ook op dat geval gebaseerd, maar die heb ik nooit gezien.

Het zal anti-Semieten verheugen dat zowel Leopold als Loeb Joden waren. Bobby Franks, het 14-jarige slachtofer van Leopold en Loeb, was ook een Jood.

No comments: