Friday, November 26, 2010

Video over het Doodslaan van Derrion Albert



I am looking for translators to translate this post into German and Polish. Email me if you are interested.

Korean translation (한국). Spanish translation (en Español). French translation (en Français).

This is the Dutch version of the
Derrion Albert Beating Death Video post.

Deze video toont de vechtpartij in het zuiden van Chicago waarin groepen van zwarte jongeren van twee verschillende scholen, allemaal toekomstige NFL-spelers, slaags raakten in de straten en waarbij Derrion Albert, een 16-jarige jongen die als modelleerling gold, om het leven kwam.

Het gevecht vond plaats op donderdag 24 september 2009. De video is niet zo slecht; het laat gewoon een vechtpartij zien. Nadat Albert bezwijkt, wordt z'n lijk doezelig.

Zoiets gebeurt vaak in Chicago, maar het feit dat deze keer een
modelleerling eraan moest geloven, leidde tot veel commentaar.

Men zegt dat Albert een onschuldige omstander was, die toevallig in het gevecht wandelde en er toevallig in verwikkeld raakte. Dat is best mogelijk. De vechtpartij vond plaats toen de scholen uitgingen en de straten tjokvol waren met leerlingen. Als er in zo'n situatie een vechtpartij ontstaat, dan kan een omstander er natuurlijk ongewild in betrokken raken.

In heb deze video echter nauwkeurig bekeken en ben tot de conclusie gekomen dat Albert misschien toch niet zo onschuldig was. Hoewel deze door een mobieltje opgenomen video niet heel goed is en ik niet de technische middelen heb om video's te vertragen of stuk voor stuk te bekijken, lijkt het me na herhaalde bezichtiging dat Albert opzettelijk in het gevecht rende en er daarna aan deelnam.

De vechters van de tegenpartij schijnen zich daarvoor op hem gewroken te hebben. Een van hen sloeg hem met een plank op het hoofd.

Daarna valt hij op de grond, maar staat weer snel op. Zodra hij weer staat, wordt hij onmiddelijk in het gezicht gestompt en opnieuw geslagen met een hard voorwerp en valt dan snel neer. Deze keer blijft hij liggen. Ten minste één persoon loopt naar hem toe en schopt hem ettelijke keren tegen het hoofd terwijl hij op de grond ligt.

Een van al die klappen moet hem de genadeslag gegeven hebben. Omstanders omringen hem snel, houden anderen van hem weg en bedekken z'n vooroverliggend lijk met een soort wit laken.

Ik vind niet dat deze jongen de dood verdiende en hij was misschien wel een modelleerling, maar ik ben er niet zeker van dat hij helemaal onschuldig is. Net voordat hij door de plank getroffen wordt, lijkt het dat hij probeert een lid van de tegenpartij te stompen.

Het gevecht gebeurde in het zuidwesten van Chicago, in blok 300 van 111th Street. M'n moeder is in de buurt van 65th Street opgegroeid in de jaren 30 en 40. Toen was dat nog een blanke en veilige wijk, maar nu niet meer.

Het is nu een hoofdzakelijk zwarte buurt, maar er schijnen ook veel blanken en Hispanics te wonen. De vechtpartij vond plaats in de buurt van Fenger High School. Dat is een beruchte gettoschool met allerlei problemen en veel geweld.

Het gevecht was tussen twee groepen jongeren uit verschillende buurten, de ene uit Altgen Housing Project en de andere uit een buurt die "ville" genoemd wordt. Altgen staat slecht bekend. Hier heeft Obama vroeger wat organisatiewerk verricht.

De verwijdering van asbestos uit de buurt is zijn verdienste. De buurt ligt niet ver van de plaats waar Chicago de Olympische Spelen van 2016 wil houden. Als het zo doorgaat, kunnen ze het evengoed de Zwaardvechtersspelen noemen.

No comments: