Tuesday, November 30, 2010

Budd Dwyer sin selvmordsvideo



I am looking for translators to translate this post into German, Estonian and Tagalog. Email me if you are interested.

Dutch translation (in het Nederlands). Spanish translation (en Español). French translation (en Français).

This is the Norwegian translation to the
Budd Dwyer Suicide Video post.

Dette er den beryktede selvmordsvideon av Budd Dwyer. Budd Dwyer var en amerikansk politiker fra delstaten Pennsylvania. Han var statens kasserer i perioden 1981-1987. I denne perioden ble det oppdaget at statsansatte hadde overbetalt en enorm mengde føderale skatter og som et resultat var statens system bare rot.

Et regnskapskontor ble kalt inn for å finne ut hvor mye staten skyldte hver ansatt. Det ble senere oppdaget at Dwyer hadde tatt imot en bestikkelse, slik at firmaet kunne få jobben. Dwyer ble dømt for å motta 300,000 amerikanske dollar i bestikkelse for å ansette selskapet. Han ble dømt til fem års fengsel, men han nektet. Hele tiden hevdet han at han var uskyldig.

Han gikk til rettssak og ble dømt til opp til 55 års fengsel. Dagen før han skulle bli fengslet, kalte han inn til en pressekonferanse for å gi en oppdatering på situasjonen.

Han leste en lang og merkelig tale, men stoppet før slutten. Da ga han ut tre kuverter, en til hver av sine medarbeidere. Den ene inneholdt et brev til hans kone, den andre inneholdt et organdonasjonskort, og den siste inneholdt et brev til guvernør i Pennsylvania. Så trakk han opp en enorm .357 Magnum revolver ut av den fjerde kuverten og sa, "Vær snille og forlat rommet om dere synes dette er støtende."

Folk begynte å kjøre ut av rommet og andre beveget seg mot Dwyer. Folk ropte på ham og ba han stoppe. "Stopp! Nei! Ikke gjør det!"

Han plasserte den enorme våpenet i munnen og trakk av. Kulen gikk gjennom hjernen og skallen hans, og lagde et hull i veggen. Han kollapset mot veggen og en elv av blod begynte å strømme fra munnen hans.

I 1995 skrev bandet Filter en sang som heter, "Hey Man, Nice Shot." De bekreftet senere at sangen hadde vært om Budd Dwyer sitt offentlige selvmord.

No comments: